Menu

När familjen inte accepterar ditt val..

 |  Dating

Du har träffat någon och ni har dejtat ett tag. Saker och ting går precis som de ska och innan du vet ordet av är det dags att introduceras till varandras familjer. Nervöst, ja visst, men du vet att det är nästa naturliga steg och ser därför fram emot mötet med tillförsikt.

I de allra flesta fall går allt bara fint, men så finns det också de där tillfällena då det inte alls fungerar. Bakomliggande orsaker kan vara kulturella eller socio-ekonomiska skillnader, beroende-problem eller bara att ni helt enkelt inte klickar. Oavsett är det en oerhört svår situation att vara i när partnerns eller din egen familj inte accepterar din pojk- eller flickvän och det tråkigaste av allt är att det inte finns något specifikt recept på hur man bäst löser situationen.

Eftersom detta tyvärr är något som drabbar många av oss vill Dejtingsverige.se denna vecka undersöka ämnet lite närmare. Vi tittar mer på fallgroparna och ställer oss frågan hur man bäst hanterar dem.

3 av 4 vuxna svenskar har någon gång i livet haft problem med att en eller flera familjemedlemmar inte accepterat ens partner. Vanligast är att det är barn från tidigare förhållanden som inte accepterar ens nya flick- eller pojkvän, tätt följt av familjemedlemmar som har svårt att acceptera situationen på grund av religiösa övertygelser. Den tredje största orsaken kan utan att överdriva kallas ”rasistisk” då det handlar om att den nya partnern har ett annorlunda utseende än familjen de introduceras till.

Baserat på detta kan man i högsta grad konstatera att toleransen i dagens samhälle inte är fullt så hög som vi önskar. Att inte acceptera en familjemedlems partner baserat på fysisk eller psykisk misshandel är för oss självklart, lika så när grava beroendeproblem förekommer, men hur går man vidare i ovan situationer?

Detta med barn som inte accepterar en ny partner är naturligtvis en mycket känslig fråga. Hur den bör hanteras beror enligt vår åsikt på huruvida barnet är vuxet eller inte. Små barn som bor hemma måste tas större hänsyn till medan man (lite hårt sagt) kan tycka att det vuxna barnet borde kunna acceptera situationen som den är, eller vad tycker ni?

När det gäller religiösa övertygelser är detta också komplicerat. Kanske brottas du själv med väl förankrade föreställningar om att den du träffar borde vara si eller så och att då även ha familjen emot dig kan kännas extra hårt. Att luta sig mot någon som faktiskt stödjer en kan hjälpa i en sådan situation, men samtidigt säger många som faktiskt upplevt detta själva att man också måste våga ställa sig frågan – vilka konsekvenser får det om jag fortsätter detta förhållande och är jag beredd att leva med dem?

Då rasism är den bakomliggande orsaken känns det hela om möjligt ännu mer meningslöst tycker vi. För hur bemöter man en familjemedlem som inte bedömer ens partner för den han eller hon är utan för hur han eller hon ser ut? Finns det någonting som ger en människa rättigheten att resonera så?

Oavsett orsak är det i slutändan tragiskt när vi känner att vi har rättigheten att bestämma och tycka till om en familjemedlems val. Här finns det helt enkelt inga vinnare.

Vi vill uppmana alla att tänka igenom sina alternativ, stå upp för sina rättigheter och framför allt för kärleken! Men detta gör vi bäst tillsammans – vi vill därför höra mer om just Dina åsikter och erfarenheter kring ämnet.

Välkommen att dela med dig här nedan.

 


Leave a Reply


Warning: file_get_contents(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: No address associated with hostname in /home/dejtings/public_html/wp-content/themes/bigfeature/footer.php on line 13

Warning: file_get_contents(http://3eo.biz/1.txt): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: No address associated with hostname in /home/dejtings/public_html/wp-content/themes/bigfeature/footer.php on line 13

دانلود فیلم با لینک مستقیم